Quinta do Javali

Quinta do Javali är en liten vingård med 18 ha dedikerade för vinrankor. Egendomen ligger på den vänstra sidan av floden Douro, i församlingen Nagozelo do Douro - S. João da Pesqueira, en plats med tradition av att producera vin sedan början av då Portvin producerades för export i Portugal, i slutet av 1700-, början av 1800-talet.
Egendomen innefattar en liten kaj vid floden, vilken även användes som hamn för att lasta de typiska rabelo-båtarna, och ett litet rustikt hus (stuga) vilken restaurerats och där det finns en inskription på tröskeln som daterar huset till 1839. De gamla typiska Douro-terrasserna på egendomen vittnar om vingårdens historia.
Det nordöstliga läget på egendomens sluttningar och likaså den typiska ’schistose’-jorden med vertikala ’diaclasites’, vilken tillåter vinrankornas rötter att penetrera jorden till enorma djup, ger Quinta do Javali exceptionellt bra förutsättningar att producera de allra finaste Port- och DOC Douro-vinerna.
Vingårdarna är planterade i för Douro typiska terrasser med ’schistose-jord’, på en höjd mellan 150 och 300 meter, med druvsorterna Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinto Cão, Touriga Nacional, Tinta Barroca och Sousão.
För att kunna exploatera denna Douro-regionens gömda skatt, grundades det familjeägda företaget “Sociedade Agrícola da Quinta do Javali, Lda.”, med som enda mål att producera och marknadsföra högkvalitativa DOC Douro och Port-viner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar