Maison Paul Chollet

Producenten
Maison Paul Chollets viner har funnits i Bourgogne sedan 1955. Gården, som ligger i Savigny-lès-Beaune, producerar mousserande viner, Crémants de Bourgogne, enligt traditionella metoder. 

Filosofi 
Paul Chollets anda fortsätter än idag. Tradition, know-how och kvalitet, med ett öga för modernisering och utveckling, är alla målen för Domaine Paul Chollet. Observation, experiment, förståelse; framställning av en Crémant är en aldrig sinande  utmaning. Vare sig det gäller pressning under druvskörden eller blandning av basviner, åldrande i källare eller till och med degorgering eller dosage, varje steg i tillverkningen öppnar nya vägar till förbättringar. Stilarna av de cuvéer som produceras under 1990-talet byggde gården rykte, den traditionellt blandade Brut, och i synnerhet Brut Rosé. Kreativitet, känslighet och perfektion, är kännetecknande för Domaine Paul Chollet och gör att man kan erbjuda en rad olika produkter. 

Stil 
Paul Chollets stil kommer från balansen i druvblandningen, druvornas mognad, vinets längd, koncentration och begränsad användning av fat. 

Vinerna
Paul Chollet hämtar sina druvor från vingårdar i Côtes de Beaune, Côte de Nuits och Hautes Côtes, som är planterade med Chardonnay, Pinot Noir och Aligoté. Dessa vingårdar ger Paul Chollets Crémants de Bourgogne sin fina karaktär och kvalitet. Sedan 2002 har Gilles Remy, tillsammans med sin bror Joel vidmakthållit Paul Chollet-andan. Strikt kontroll från vingård till flaska, som börjar med noggrant urval av druvor, är avgörande. Denna noggranna kontroll fortsätter under den långa mognadsprocessen. Detta eviga sökande efter kvalitet är Paul Chollets signum. 

Crémants  de Bourgogne 
Paul Chollets Crémants de Bourgogne är det perfekta valet för att fira en speciell händelse, som dryck före middagen, till maten eller bara avnjutas som den är. Det finns en Crémant för varje tillfälle!