Lådan består av 6 flaskor.
SB artikelnr: 56051
Pris: 999 kr/låda till slutkund inkl frakt
Pris: 999 kr/låda till slutkund inkl frakt
1 st Young & Wild Fontan-Elle. Ofiltrerad blandning av egenproducerad lambic, lagrad på ekfat. Den här blandningen inehåller 2 årig lambic som valts för deras specifika smak. 750 ml 5,5%
1 st Single & Wild Colon-Elle. Ofiltrerad blandning av egenproducerad lambic, lagrad på Bourbonfat i 18 månader. 750ml. 11%
1 st Organic Geuze Natur-Elle. Ekologisk geuze från egenproducerad lambic, jäst en andra gang på flaska. Denna unika blanding av olika årgångar lambic är helt ekologisk, ren, ofiltrerad och opastöriserad. 750ml. 6,2%
1 st Oude Kriek Schar-Elle. Traditionell ofiltrerad blandning av egenproducerad lambic. Spontanjäst, lagrat på ekfat. Lambicblandningen har fått macerera med färska 'Schaarbeekse' -körsbär i 6 månader. 750ml. 6,2%
1 st Organic & Wild Black-Belle. Unik ofiltrerad blandning av egenproducerad lambic, spontanjäst, lagrat på ekfat. Lambicblandningen har fått macerera med ekologiska svartavinbär. 750ml. 6,5%
1 st Juicy & Wild Muscar-Elle. Unik ofiltrerad blandning av egenproducerad lambic, spontanjäst, lagrat på ekfat. Lambicblandningen har fått macerera med Muscaris-druvan som växer i Limburg, Belgien. 750ml. 8,8%
Lambic är ett spontanjäst öl från en liten region söder om Bryssel, Pajottenland. Ölstilen är gammal och var under en period nästan utdöd. En handfull producenter överlevde och stilen har fått ett uppsving de senaste 10-15 åren och är idag kultförklarad av ölkännare. Spontanjäsningen gör ölen syrlig och mycket komplex. Grundölet som bryggs kallas lambic, blandas lambicer från olika årgångar och buteljeras kallas det gueuze. Man tillsätter ofta frukt till lambicen, tex körsbär (Kriek), men här experimenteras det fritt med svartavinbär, vindruvor etc. ’Oude Geuze’ och ’Oude Kriek’ är idag av EU skyddade namn och betyder att produkten har produerats med traditionella metoder och ingredienser. Lambic går utmärkt att lagra i många år.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.