Paul Chollet Crémant de Bourgogne Brut Prestige Cuvée Concerto


Crémant de Bourgogne Blanc Brut Prestige Concerto har en komplex doft, intensiva aromer, en livlig och fräsch smak och en lång och härlig finish. Den är idealisk som aperitif och cocktail och dess karaktär gör den till ett perfekt sällskap till maträtter av fisk t.ex. havsabborre eller gös. Eller varför inte Foie Gras?
Druva
100% Chardonnay
Vingård
Prestige Cuvée Concerto är resultatet av druvor från vingårdar i Côte de Beaune och Hautes Côtes och består av 100 % Chardonnay, vilket ger finess, elegans och lätthet. 
Vinifiering
Skörden av druvorna sker för hand och små lådor om 13-15 kg används för att undvika oxidering. Därefter sker en selektering av druvorna, det också för hand. Efter kylning sker alkoholjäsningen i låg temperatur, för att bevara den aromatiska elegansen, innan den malolaktiska jäsningen tar vid. Jäsningen sker i ståltank och delvis i ekfat om 228 liter, sedan sker blandning, kylning och filtrering. Tillsats av egentillverkad liqueur de tirage slutför jäsningen, som sker i kall källare, vilket garanterar en fin mousse. Vinet lagras på jästfällningen i 36 månader, under vilken tid vinet utvecklar sina fina aromer och erhåller sin elegans. Efter det tas kapsylen bort och jästfällningen pressas ut (degorgering). Före försäljning tillsätts dosage producerad av utvalda viner. Den lätta dosagen (total mängd socker omkring 5g/l) förstärker aromer och bouqet. Total mängd syra 4,8 g/l. Lagras 2-4 år. Serveras vid 5-8°C.