Paul Chollet Crémant de Bourgogne Brut Zero

Denna Crémant de Bourgogne Brut Zero har klara gyllene nyanser, bubblorna är fina och eleganta. Smaken är fruktig och intensiv med bra längd, balans och friskhet. Den här cuvèen är perfekt som apertif, till fisk, sushi och skaldjur.
Druva
Pinot Noir och Chardonnay
Vingård
Högsta renhet är avgörande för den här typen av produkter och kräver total kontroll över mognadsgraden på druvorna som ingår i blenden. Crémant de Bourgogne Brut Zero består av en blandning mellan Chardonnay och Pinot Noir, de två huvuddruvorna i Bourgogne, och kommer från vingårdar belägna i Côtes de Beaune, Côtes de Nuits och Hautes Côtes med Pinot Noir som huvuddruva vilket ger rundhet och frukt tillsammans med friskhet och blommiga toner från Chardonnay.  
Vinifiering
Skörden av druvorna sker för hand och små lådor om 13-15 kg används för att undvika oxidering. Därefter sker en selektering av druvorna, det också för hand. Efter kylning sker alkoholjäsningen i låg temperatur, för att bevara den aromatiska elegansen, innan den malolaktiska jäsningen tar vid. Jäsning sker i ståltank, sedan blandning, kylning och filtrering. Tillsats av egentillverkad liqueur de tirage slutför jäsningen, som sker i kall källare, vilket garanterar en fin mousse. Vinet lagras på jästfällningen i 18 månader, under vilken tid vinet utvecklar sina fina aromer och erhåller sin elegans. Efter det tas kapsylen bort och jästfällningen pressas ut (degorgering). Ingen dosage tillsätts innan försäljning med total mängd socker omkring 1,4g/l. Total mängd syra 4,2 g/l . Lagras 3 år. Serveras vid 5-8°C.