Druva
Pinot Noir och Chardonnay
Vingård
Högsta
renhet är avgörande för den här typen av produkter och kräver total kontroll
över mognadsgraden på druvorna som ingår i blenden. Crémant de Bourgogne Brut
Zero består av en blandning mellan Chardonnay och Pinot Noir, de två
huvuddruvorna i Bourgogne, och kommer från vingårdar belägna i Côtes de Beaune, Côtes de Nuits och
Hautes Côtes med Pinot Noir som huvuddruva vilket ger rundhet och frukt
tillsammans med friskhet och blommiga toner från Chardonnay.
Vinifiering
Skörden
av druvorna sker för hand och små lådor om 13-15 kg används för att undvika
oxidering. Därefter sker en selektering av druvorna, det också för hand. Efter
kylning sker alkoholjäsningen i låg temperatur, för att bevara den aromatiska
elegansen, innan den malolaktiska jäsningen tar vid. Jäsning
sker i ståltank, sedan blandning, kylning och filtrering. Tillsats av
egentillverkad liqueur de tirage slutför jäsningen, som sker i kall källare,
vilket garanterar en fin mousse. Vinet lagras på jästfällningen i 18 månader,
under vilken tid vinet utvecklar sina fina aromer och erhåller sin elegans.
Efter det tas kapsylen bort och jästfällningen pressas ut (degorgering). Ingen
dosage tillsätts innan försäljning med total mängd socker omkring 1,4g/l. Total mängd syra 4,2 g/l . Lagras
3 år. Serveras vid 5-8°C.