Paul Chollet Crémant de Bourgogne Brut Blanc de Noirs

Denna Crémant de Bourgogne Brut Blanc de Noir har en utsökt mousse och fina, eleganta bubblor. Den är klart gyllene i färgen med guldgula skiftningar. Den är fruktig, aromatisk, erbjuder bra längd och bra balans. Idealisk som aperitif eller cocktail, men kan även serveras till ljusare kött och fågel.
Druva
100% Pinot Noir
Vingård
Crémant de Bourgogne Brut Blanc de Noirs är en blend av druvor från vingårdar i Côte de Beaune, Côte de Nuits och Hautes Côtes. Den Pinot Noir som används erbjuder både balans och styrka. De olika vingårdarnas läge garanterar att cuvéen har en perfekt balans.

Vinifiering

Skörden av druvorna sker för hand och små lådor om 13-15 kg används för att undvika oxidering. Därefter sker en selektering av druvorna, det också för hand. Efter kylning sker alkoholjäsningen i låg temperatur, för att bevara den aromatiska elegansen, innan den malolaktiska jäsningen tar vid. Jäsning sker i ståltank, sedan sker blandning, kylning och filtrering. Tillsats av egentillverkad liqueur de tirage slutför jäsningen, som sker i kall källare, vilket garanterar en fin mousse. Vinet lagras på jästfällningen i 16 månader, under vilken tid vinet utvecklar sina fina aromer och erhåller sin elegans. Efter det tas kapsylen bort och jästfällningen pressas ut (degorgering). Före försäljning tillsätts dosage producerad av utvalda viner. Den lätta dosagen (total mängd socker omkring 5g/l) förstärker aromer och bouqet.  Total mängd syra 4,8 g/l. Lagras 2-4 år. Serveras vid 5-8°C.