Paul Chollet Crémant de Bourgogne Brut Blanc de Blancs

Denna Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs har en klar, guldgul färg och fina, eleganta bubblor. Med en doft av citrus och vita blommor, erbjuder denna mycket rena och diskreta Crémant en livlig och fräsch smak med hintar av gul frukt i slutet. Idealisk som aperitif eller cocktail, men kan även serveras till kokt fisk med gräddig sås, till hummer eller en halvsöt dessert. 
Druvsort
100% Chardonnay
Vingård
Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs är en blend av druvor från vingårdar i Côte de Beaune och Hautes Côtes och består av 100 % Chardonnay, vilket ger finess, elegans och lätthet. De olika vingårdarnas läge garanterar att cuvéen har en perfekt balans.
Vinifiering
Skörden av druvorna sker för hand och små lådor om 13-15 kg används för att undvika oxidering. Därefter sker en selektering av druvorna, det också för hand. Efter kylning sker alkoholjäsningen i låg temperatur, för att bevara den aromatiska elegansen, innan den malolaktiska jäsningen tar vid. Jäsning sker i ståltank, sedan sker blandning, kylning och filtrering. Tillsats av egentillverkad liqueur de tirage slutför jäsningen, som sker i kall källare, vilket garanterar en fin mousse. Vinet lagras på jästfällningen i 16 månader, under vilken tid vinet utvecklar sina fina aromer och erhåller sin elegans. Efter det tas kapsylen bort och jästfällningen pressas ut (degorgering). Före försäljning tillsätts dosage producerad av utvalda viner. Den lätta dosagen (total mängd socker omkring 5g/l) förstärker aromer och bouqet. Total mängd syra 4,8 g/l.  Lagras 2-4 år. Serveras vid 5-8°C.