Paul Chollet Crémant de Bourgogne Brut Rosé


Denna Crémant Brut Rosé är fullproppad med många fina bubblor och ett bra, elegant och kvardröjande skum. Den har en vackert klar rosa färg och erbjuder det typiska från Pinot Noir, röd frukt av hallon och björnbär. Ett idealiskt vin som aperitif och kan med fördel intas till en dessert av choklad eller frukt som t.ex. en Tarte Tatin.
Druva
100% Pinot Noir
Vingård

Crémant Brut Rosé är en blend av druvor från vingårdar belägna i Côtes de Beaune, Côtes de Nuits och Hautes Côtes, vilket ger den typiska balansen, generositeten och styrkan från Pinot Noir i Bourgogne. De olika druvornas ursprung säkerställer att cuvéen har en perfekt balans.

Vinifiering

Skörden av druvorna sker för hand och små lådor om 13-15 kg används för att undvika oxidering. Därefter sker en selektering av druvorna, det också för hand. Efter kylning sker alkoholjäsningen i låg temperatur, för att bevara den aromatiska elegansen, innan den malolaktiska jäsningen tar vid. Jäsning sker i ståltank, sedan sker blandning, kylning och filtrering. Tillsats av egentillverkad liqueur de tirage slutför jäsningen, som sker i kall källare, vilket garanterar en fin mousse. Vinet lagras på jästfällningen i 12 månader, under vilken tid vinet utvecklar sina fina aromer och erhåller sin elegans. Efter det tas kapsylen bort och jästfällningen pressas ut (degorgering). Före försäljning tillsätts dosage producerad av utvalda viner. Den lätta dosagen (total mängd socker omkring 7g/l) förstärker aromer och bouqet. Total mängd syra 4,3 g/l. Lagras 2-4 år. Serveras vid 5-8°C.