Beurton-Vincent

Producenten
Beurton-Vincents Champagnehus består av flera generationer av vinmakare. Domänen har fått sitt namn efter äktenskapet mellan Gérard Beurton och Marinette Vincent, vilket gjorde det möjligt att kombinera inte bara deras vinstockar, utan också deras savoir-faire och expertis. I över trettio år har Champagnehuset fortsatt att utvecklas genom att kombinera och blanda tradition med innovation.
Med hårt arbete, noggrannhet, höga krav, men framförallt passion, är varumärket Beurton-Vincent nu väl etablerat med modern utrustning och moderna verktyg. Idag, med Benjamin i spetsen, leder en ny generation företaget, vilket ger verksamheten ny dynamik och öppnar även dörrarna för export.
Som "Récoltants-Coopérateurs" utför de själva alla de manuella uppgifter som vinerna kräver, med konstant omsorg och alltid med en miljövänligt hållbar vinodling i fokus. Arbetet inkluderar allt från beskärning till t.ex. uppbindning, trimning och slutligen skörd. Vinifieringen sker i den enda vinpressen i byn, som också ägs av familjen Beurton-Vincent. Vinifieringen sker alltså separat för familjens egna druvor. De skulle också kunna kalla sig ”Récoltant-Manipulant”, på grund av att de också äger vinanläggningen, men av tradition har man valt att på flaskans etikett skriva RC.

Filosofi 
Beurton-Vincents är mycket angelägna om att upprätthålla en miljövänligt hälsosam vingård och fokuserar hela tiden på att skydda den naturliga miljön och samtidigt odla och uppnå högkvalitativa druvor. Därför kan jordytan antingen vara helt eller delvis täckta av gräs, medans några är kultiverade. Skyddet av vingårdarna mot olika typer av hot, genomförs alltid på ett ansvarsfullt och väl genomtänkt sätt med respekt för naturen.

Stil 
Sett till helheten är vinerna från Beurton-Vincent friska, komplexa och eleganta med finess. De är generösa och lättdruckna och passar bra lika bra som aperitif som till följeslagare genom hela middagen.

Vinerna
Druvorna kommer från vingårdar från den högra stranden i hjärtat av Marnedalen där Pinot Meunier är kung. 
Vingårdarna ligger nära Epernay, den historiska födelseplatsen för Champagne. Där odlas 10 hektar AOC (Appellation d'Origine Contrôlée - Vin av kontrollerat ursprung i Frankrike) vingårdar, de flesta äldre än 30 år. Vingårdarna är planterade med Pinot Meunier, Pinot Noir och även Chardonnay, i lerkalkstensjord i Marnedalen, i de flesta fall i en sydlig exponering och de får tydliga egenskaper från byarna Cuchery och Baslieux sous Châtillon. 
Skörden sker normalt under september eller början av oktober och är årets höjdpunkt och belöningen av ett helt års arbete. Den exakta tidpunkten bestäms efter analys av prover som tagits 4 - 6 veckor tidigare, för att få så perfekt balans mellan det rika sockerinnehållet och den naturliga surhetsgraden som möjligt. Friska och helt mogna druvor hjälper till att bestämma kvaliteten på vinerna. Under ungefär tio dagar återförenas en stor familj av ca 30 trogna och lojala plockare, alla från olika bakgrund för att noggrant plocka druvorna, som sedan omedelbart levereras till vincentret. Tack vare att det egna vinpresscentret, sker pressningen av druvorna i byn Cuchery. Det gör att de under skördetid, snabbt kan leverera druvorna till anläggningen. Vinerna lagras i egna källare, de också i Cuchery och remuage sker för hand för att bevara den traditionella Champagne-metoden. Flaskorna lagras sedan i dessa källare innan det är dags för degourgering och innan leverans, etiketteras så buteljerna. Kunskapen om varje steg i denna tillverkning har ärvts ner från generation till generation och de anser att just det är den sanna nyckeln till deras framgång.
Bildresultat för systembolaget