Dom Rollin Pernand-Vergelesses Les Cloux

Trots att detta byvin kommer från unga stockar, bjuder det på en lite silkigare, rikare och nästan solmogen frukt med tydlig mineralitet. Vinet kommer från ett skyddat läge som är lite varmare. Detta byvin har en mycket koncentrerad boquet och erbjuder frisk fruktarom med exotiska toner. Mineraliteten och rikedomen från jorden ger balans och rundhet i smaken. Vinet passar perfekt till exempelvis getost, vit fisk eller räkor. Passar också mycket bra till blåmögelost.
Druva
100 % Chardonnay
Vingård
Den vackra vingården ligger i en bergssluttningen i sydöstlig riktning, med en lutning på mer än 350 meter. Placerad i en trång dal skyddas den mot rådande vindar och jorden är alltid varmare på sommaren, därav rikedomen av vinstockar.
Vinifiering
Majoriteten av skörden sker för hand. Druvorna pressas försiktigt för att bevara sin personlighet och sin aromatiska finess. Musten jäser naturligt i ekfat varav 20 % är nya. Om årgången kräver det, kan jästfällningen genom omrörning fortsätta berika vinet. Malolaktisk jäsning sker naturligt under vintern. Vinet ligger på sin jästfällning i 10-12 månader. Efter lätt filtrering buteljeras vinet på gården. Total mängd syra 5,6 g/l. Total mängd socker <3g/l.