Dom Rollin Pernand-Vergelesses Blanc

Detta byvin kommer från upp emot 15 olika vingårdar med i snitt 35 år gamla stockar. Vinet har en god intensitet och tydlig mineralitet, det är klassiskt och elegant med viss fetma och en god citrusfruktig eftersmak. Med en frisk doft av aprikos, akacia, havtorn är detta vin attraktivt redan som ungt. Den utvecklar en rund, angenäm och rik smak där de kraftiga dragen och typiska mineraliteten är väl integrerade. Passar utmärkt som aperitif eller till t.ex. stekt fisk och rätter från det asiatiska köket.
Druva
100 % Chardonnay
Vingård
Detta vin kommer från olika lägen i appellationen. Jorden består av en blandning av lera och kalksten, är grund och ligger på vit kalkstensmärgel. De flesta ligger i östlig riktning.
Vinifiering
Majoriteten av druvorna skördas för hand. Sedan pressas druvorna försiktigt för att bevara dess personlighet och aromatiska finess. Musten jäser naturligt på ekfat, varav 10 % är nya. Om årgången kräver det, kan jästfällningen genom omrörning fortsätta berika vinet. Den malolaktiska jäsningen sker naturligt under vintern. Vinet ligger på jästfällningen i 10-12 månader. Efter lätt filtrering buteljeras vinet på gården. Total mängd syra 5,7 g/l. Total mängd socker <3g/l.