Druvsort
100 % Pinot Noir
Vingård
Vinet är en cuvee från tre olika vingårdslägen Les Boutières (1957), Les Caillettes (1959) med ler-kalksjord och Les Guérets (1978) som representerar omkring 40% av cuvéen och som består av brun-röd lera med insprängd kalksten. Den sistnämnda ‘plotten’ som är klassificerad som Premier Cru tillför fin struktur och djup.
Vinifiering
Skörden sker för hand, druvorna transporteras i små korgar, sorteras noggrant och avstjälkas helt. Efter en förjäsning i 5-6 dagar i 10° C, startar den alkoholiska jäsningen av sig själv vid reglerad temperatur. Efter 2-3 veckors jäsning lagras vinet på ekfat (varav 25% ny ek) under en period av 12-14 månader. Till våren startar den malolaktiska jäsningen naturligt. Efter omdragning ligger vinerna på tank, tills buteljering sker under följande vinter, utan klarning eller filtrering. Total mängd syra 3,7 g/l. Total mängd socker <3g/l.