Beurton-Vincent Brut Prestige

Beurton-Vincent Brut Prestige är en elegant och delikat Champagne och husets prestigevin. En frisk, fruktig, elegant Champagne med härliga inslag av, brioche, champinjoner och gula äpplen. För minglet såklart men också till lite elegantare fiskrätter som exempelvis sjötunga.
Färg
Klar och djup halmgul färg med fina små bubblor.
Doft
Frisk, fruktig, brödig doft med inslag av brioche, champinjoner, gula äpplen och blodgrape.
Smak
Frisk, fruktig, smak av brioche, gula äpplen, grillad citron och blodgrape med en lång finish.
Alkohol
12,4%
Druva
40% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier och 40% Chardonnay.
Vingård
Vinet kommer från vingårdar från den högra stranden i hjärtat av Marnedalen där Pinot Meunier är kung. Vingårdarna ligger nära Epernay, den historiska födelseplatsen för Champagne. Där odlas 10 hektar AOC (Appellation d'Origine Contrôlée - Vin av kontrollerat ursprung i Frankrike) vingårdar, de flesta äldre än 30 år. Vingårdarna är planterade med Pinot Meunier, Pinot Noir och även Chardonnay, i lerkalkstensjord i Marnedalen, i de flesta fall i en sydlig exponering och de får tydliga egenskaper från byarna Cuchery och Baslieux sous Châtillon.
Vinifiering
Tack vare det egna vinpresscentret, sker pressningen av druvorna i byn Cuchery. Det gör att de under skördetid snabbt kan leverera druvorna till anläggningen. Vinerna lagras i egna källare, de också i Cuchery och remuage sker för hand för att bevara den traditionella Champagne-metoden. Flaskorna lagras sedan i dessa källare innan det är dags för degourgering och innan leverans, etiketteras så buteljerna. Kunskapen om varje steg i denna tillverkning har ärvts ner från generation till generation och de anser att just det är den sanna nyckeln till deras framgång.
Skörden sker normalt under september eller början av oktober och är årets höjdpunkt och belöningen av ett helt års arbete. Den exakta tidpunkten bestäms efter analys av prover som tagits 4 - 6 veckor tidigare, för att få så perfekt balans mellan det rika sockerinnehållet och den naturliga surhetsgraden som möjligt. Friska och helt mogna druvor hjälper till att bestämma kvaliteten på vinerna. Under ungefär tio dagar återförenas en stor familj av ca 30 trogna och lojala plockare, alla från olika bakgrund, för att noggrant plocka druvorna, som sedan omedelbart levereras till vincentret.
Lagring
10 år på jäst i källaren + minimum 6 månader efter degorgering