Duemani


OM OSS
DueMani är Två Människor: Elena Celli och Luca D'Attoma. Två olika liv och erfarenheter som råkade mötas och bli både skapare och hjärtslagen i detta mikrokosmos. Elena föddes och bor i Lucca. Hon studerade marknadsföring vid Polimoda i Florence och jobbade inom modeindustrin i många år. Men, efter att ha mött Luca, förstod hon att från och med nu, var vin hennes framtid. Luca föddes i Borgo San Lorenzo, utanför Florence. Som berömd vinmakare grundade han W.E.C. (Wine Evolution Consulting), ett konsultföretag för vinframställning och vinodling, genom vilket han samarbetar med vinfirmor från olika regioner i Italien för produktion av vin med hög kvalitet. Tillsammans är Elena säljmotorn i vinföretaget medans Luca är vinmakare/oenologist och "pappa" till vingårdarna och vinerna. De hade en dröm om att framställa ursprungliga och rena viner från den Toscanska kusten där det var möjligt att bruka jorden enligt naturliga och biodynamiska principer. De är mycket tacksamma över att denna dröm nu är deras verklighet och varje dag fortsätter det att nå nya nivåer.

TERROIR
År 2000 hittade vi marken i Riparbella där vi kunde etablera vårt projekt: en extrem och blygsam plats, främst leraktig och med många stenar, okultiverad under många år och omgiven av typiska Medelhavsbuskar. Detta är en kulle som doftar av hav och skog. Den vetter mot kusten på en höjd av 820 fot. Det finns sol, ljus och en kontinuerlig bris som garanterar rätt temperaturintervall, grundläggande för blomning och långsam mognad, med löfte om perfekt balans. Formen på sluttningen ser ut som en amfiteater, planterad med tre vingårdar: Cabernet Franc på toppen, Merlot mot botten, och en liten vingård, format som en bägare, med Syrah i mitten, hjärtat av vår egendom, över en mycket stenig och torr jord. 2014 planterade vi ytterligare tre hektar Cabernet Franc på 1150 ft höjd, belägen i de fantastiska sänkorna runt vår vingård, så att den totala ytan av vingårdarna kommer att vara mer än 10 hektar. 

IDÉ
Tanken bakom att etablera vår vingård vid den Toscanska kusten var att producera viner från våra favoritdruvor: Cabernet Franc, Syrah och Merlot. Här är både klimat och jord idealiska för att få dessa druvsorter att växa för att nå perfekt balans, full mognad med uttryck för frukt och terroir. Vi beslutade från början att odla marken efter biodynamisk jordbruk, för att respektera och bevara denna oklanderliga miljö, där vingårdar är omgivna av Medelhavsbuskar, långt från varje modern utveckling, på en ren och livfull yta. Vinodlingen är noggrann och utförs främst av manuellt arbete. Våra vingårdar, planterade med hög täthet, hanteras med små traktorer för arbetet med jorden och distributionen av biodynamiska preparat som ökar energin i marken och växterna. På detta sätt har vi druvor som ger viner fulla av arom, smaker och ursprung. Vårt primära mål är att producera viner som är fina, rena, rättframma och utsökta med unik och igenkännbar karaktär. Oförglömliga viner som måste uppskattas med glädje.