Beurton-Vincent Brut Réserve är en frisk, rättfram, härligt brödig Champagne, perfekt för minglet, som aperitif och till skaldjur.
Doft
Frisk, fruktig, brödig doft med inslag av mariekex, nougat, grillad citron och gröna äpplen.
Smak
Frisk smak med inslag av brioche, grillad citron, gröna äpplen och med en härlig mousse.
Alkohol
12,3%
Doft
Frisk, fruktig, brödig doft med inslag av mariekex, nougat, grillad citron och gröna äpplen.
Smak
Frisk smak med inslag av brioche, grillad citron, gröna äpplen och med en härlig mousse.
Alkohol
12,3%
Druva
40% Pinot Noir, 40% Pinot Meunier och 20% Chardonnay, inkl. 28% av
reservviner.
Vingård
Vinet kommer från vingårdar från den högra stranden i hjärtat av
Marnedalen där Pinot Meunier är kung. Vingårdarna
ligger nära Epernay, den historiska födelseplatsen för Champagne. Där odlas 10
hektar AOC (Appellation d'Origine Contrôlée - Vin av kontrollerat ursprung i
Frankrike) vingårdar, de flesta äldre än 30 år. Vingårdarna är planterade med Pinot
Meunier, Pinot Noir och även Chardonnay, i lerkalkstensjord i Marnedalen, i de
flesta fall i en sydlig exponering och de får tydliga egenskaper från byarna
Cuchery och Baslieux sous Châtillon.
Vinifiering
Tack
vare det egna vinpresscentret, sker pressningen av druvorna i byn Cuchery.
Det gör att de under skördetid, snabbt kan leverera druvorna till anläggningen.
Vinerna lagras i egna källare, de också i Cuchery och remuage sker för hand för
att bevara den traditionella Champagnemetoden. Flaskorna lagras sedan i dessa
källare innan det är dags för degourgering och innan leverans, etiketteras så
buteljerna. Kunskapen om varje steg i denna tillverkning har ärvts ner från
generation till generation och de anser att just det är den sanna nyckeln till
deras framgång.
Skörden
sker normalt under september eller början av oktober och är årets höjdpunkt och
belöningen av ett helt års arbete. Den exakta tidpunkten bestäms efter analys
av prover som tagits 4 - 6 veckor tidigare, för att få så perfekt balans
mellan det rika sockerinnehållet och den naturliga surhetsgraden som möjligt.
Friska och helt mogna druvor hjälper till att bestämma kvaliteten på vinerna.
Under ungefär tio dagar återförenas en stor familj av ca 30 trogna och lojala
plockare, alla från olika bakgrund, för att noggrant plocka druvorna, som sedan
omedelbart levereras till vincentret.
Lagring
26 månader på jäst i källaren + 6 månader efter degorgering
26 månader på jäst i källaren + 6 månader efter degorgering