Beurton-Vincent Brut Réserve

Beurton-Vincent Brut Réserve är en frisk, rättfram, härligt brödig Champagne, perfekt för minglet, som aperitif och till skaldjur.
Doft
Frisk, fruktig, brödig doft med inslag av mariekex, nougat, grillad citron och gröna äpplen.
Smak
Frisk smak med inslag av brioche, grillad citron, gröna äpplen och med en härlig mousse.
Alkohol
12,3%
Druva
40% Pinot Noir, 40% Pinot Meunier och 20% Chardonnay, inkl. 28% av reservviner.
Vingård
Vinet kommer från vingårdar från den högra stranden i hjärtat av Marnedalen där Pinot Meunier är kung. Vingårdarna ligger nära Epernay, den historiska födelseplatsen för Champagne. Där odlas 10 hektar AOC (Appellation d'Origine Contrôlée - Vin av kontrollerat ursprung i Frankrike) vingårdar, de flesta äldre än 30 år. Vingårdarna är planterade med Pinot Meunier, Pinot Noir och även Chardonnay, i lerkalkstensjord i Marnedalen, i de flesta fall i en sydlig exponering och de får tydliga egenskaper från byarna Cuchery och Baslieux sous Châtillon.
Vinifiering
Tack vare det egna vinpresscentret, sker pressningen av druvorna i byn Cuchery. Det gör att de under skördetid, snabbt kan leverera druvorna till anläggningen. Vinerna lagras i egna källare, de också i Cuchery och remuage sker för hand för att bevara den traditionella Champagnemetoden. Flaskorna lagras sedan i dessa källare innan det är dags för degourgering och innan leverans, etiketteras så buteljerna. Kunskapen om varje steg i denna tillverkning har ärvts ner från generation till generation och de anser att just det är den sanna nyckeln till deras framgång.
Skörden sker normalt under september eller början av oktober och är årets höjdpunkt och belöningen av ett helt års arbete. Den exakta tidpunkten bestäms efter analys av prover som tagits 4 - 6 veckor tidigare, för att få så perfekt balans mellan det rika sockerinnehållet och den naturliga surhetsgraden som möjligt. Friska och helt mogna druvor hjälper till att bestämma kvaliteten på vinerna. Under ungefär tio dagar återförenas en stor familj av ca 30 trogna och lojala plockare, alla från olika bakgrund, för att noggrant plocka druvorna, som sedan omedelbart levereras till vincentret.
Lagring
26 månader på jäst i källaren + 6 månader efter degorgering