Quinta do Javali Reserva

Beskrivning
Intensiv röd färg. Doften domineras av toner av mogen röd frukt, jordgubbssylt och hallon tillsammans med kryddiga nyanser. Faten är väl integrerade och ger toner av vanilj och brioche. Smaken är fruktig med en elegant struktur.
Druvsorter
Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional och Tinto Cão.
Vinifiering och lagring
Manuell skörd i korgar om 20 kg. Druvorna är helt avstjälkade innan de pressas i vinpressar. Spontan malolaktisk jäsning på fat (50 %) och ståltank (50 %). 
Lagrad 18 månader på nya franska fat om 500 och 600 liter. Vinet har inte stabiliserat genom kyla och bara genomgått lätt filtrering. Total mängd syra: 5,4 g/l. Total mängd socker: <2 g/l. Alkoholhalt: 14%.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.